26/02/2024

Cu Erasmus în Portugalia

un articol de Ștefan Leach

Prima impresie despre Portugalia

  • Proiectul Erasmus+ „Start-up through virtual learning cooperation” m-a purtat pe meleaguri portugheze! Experiența din această țară a fost unică. Chiar dacă drumul a fost foarte obositor, odată ajunși acolo ne-a trecut oboseala instant.
  • În prima zi a mobilității am avut ocazia să avem puțin timp liber ca să ne familiarizăm și să vizităm orașul Coimbra, unde am stat. Un oraș superb cu oameni foarte primitori, la fel ca si colegii noștri din celelalte țări, de care ne-am atașat, așa că am avut parte de cele mai frumoase momente petrecute împreună.
  • După nici măcar o zi deja făcusem cunoștință cu elevii din Cipru pe i-am invitat la un restaurant pentru a ne cunoaște mai bine. A fost o ieșire frumoasă unde am râs și am putut să ne integrăm cu ușurință și în alte grupuri.
  • Școala gazdă a fost Agrupamento Escolas Penacova, unde am avut ocazia să vedem cum arată o școală în Portugalia, cum este sistemul lor educativ în comparație cu cel din țara noastră.
  • Părerea mea personală este ca acest proiect ne-a ajutat sa ne dezvoltam personal din toate punctele de vedere. 

Ce a însemnat Erasmus pentru elevi?

  •  Mulți cred ca Erasmus înseamnă o vacanță pe gratis unde doar te distrezi, dar acest lucru este evident greșit. Am plecat cu scopul de a ne promova firma de exercițiu si liceul. În fiecare zi am avut câte o activitate de făcut, la care am luat parte cu drag alături de colegii din alte țări. Pe lângă aceste activități, am avut ocazia să vizităm mai multe afaceri puternic dezvoltate din Coimbra sau din apropierea acestui oraș. Ne-am bucurat de fiecare lucru nou pe care l-am învățat în cadrul acestui proiect si de fiecare persoană pe care am cunoscut-o cu ajutorul proiectului.
  • O vizită memorabilă a fost cea de la Universitatea din Coimbra. Am avut șansa de a vizita Biblioteca Universității, o bibliotecă foarte veche, după care s-a inspirat decorul din filmul „Frumoasa și bestia”. Știați că aici liliecii sunt la ei acasă? Sunt protejați deoarece, hrănindu-se cu insecte, ajută la păstrarea valoroaselor cărți foarte vechi din această bibliotecă.
  • Am vizitat și „Veneția Portugaliei”- orașul Aveiro, precum și frumosul sat Costa Nova, situat la malul oceanului Atlantic.

Ne bucurăm enorm ca am avut parte de această experiență și am putut învăța lucruri noi, vizitând în același timp locuri memorabile.

Tu ce crezi despre asta? Lasă-ne un comentariu aici, ca să îți faci vocea auzită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *