26/02/2024

Cipru, o aventură de neuitat!

                un articol de Luca Niță

Prima mea experiență Erasmus a fost în luna mai a acestui an, când încă eram în clasa a Xl a, iar țara unde am avut șansa de a participa la o mobilitate Erasmus a fost Cipru, una dintre cele mai frumoase țări în care am călătorit.


Ajunși acolo, am început să ne cunoaștem cu ceilalți elevi din țările participante. Am legat foarte rapid prietenii și am vizitat câteva orașe de acolo, cum ar fi Ayia Napa, Paralimni, Larnaca, Limassol.

 

Părerea mea este că cel mai frumos oraș a fost Ayia Napa, deoarece am vizitat Muzeul Sculpturii  unde se aflau și câteva lucrări realizate de artiști din România și Republica Moldova.

Am vizitat liceul din Paralimni, unde am experimentat un alt stil de învățământ. Gazdele au fost foarte amabile cu noi, ne-au pregătit diferite activități și jocuri care au legat multe prietenii.

Am avut șansa de a vizita o fabrică de pâine. Aici am aflat despre tradițiile lor și despre faimoasa făină durum, din care am învățat să facem paste.

Am fost în toată experiența această alături de doamnele profesoare Mihaela Ionițoaei și Ramona Ința, împreună cu colegii mei Tomescu Bogdan, Trif Daniel și Laurențiu Tănase.
Pentru mine această experiență a fost de vis, m-a învățat foarte multe lucruri dar în special cum este să călătorești fără familie. M-a dezvoltat pe plan comunicativ însă și social, deoarece am socializat cu adolescenți din toate țările partenere.
Pentru mine a fost o experiență frumoasă, de care îmi voi aminti mereu.

Dacă aveți șansa să participați în acest program, să mergeți fără nicio reținere!

Cipru-o insulă de vis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *