26/02/2024

         de Any Netotea și Cicio Briana – clasa a IX-a B

Prima vacanță de licean ne-a dus în ținutul miturilor și al legendelor lui Dracula. Liceul nostru a organizat o excursie de două zile cu destinația Sibiu-Brașov-Râșnov-Bran pentru bobocii claselor a IX-a A și IX-a B. Cu fiecare destinație am descoperit noi obiective turistice pe care am promis că le vom revedea alături de familie și prieteni.

La Sibiu primul obiectiv a fost Turnul Sfatului de unde am putut admira de la înălțime Piața Sfatului și Podul Minciunilor. Sibiul este un oraș cu o arhitectură impresionantă.

Promenada prin Brașov ne-a dezvăluit un oraș mitic încărcat de cultură. Centrul vechi și Biserica Neagră sunt inima istorică a orașului. Am fost profund impresionate de arhitectura gotică a celei mai vechi biserici a cărei construcție a început în secolul al XIII-lea, Biserica Neagră.

A doua zi, în pofida unei ploi torențiale, ne-am continuat periplul spre Cetatea Râșnov, una dintre cele mai bine păstrate fortificații din Transilvania.

Castelul Bran a fost atracția principală a excursiei. Un loc plin de turiști veniți din toate colțurile lumii, unde se îmbină realitatea cu ficțiunea, locul unde legenda lui Dracula este încă vie, castelul ne-a fascinat și chiar am decis să ne punem o dorință la fântâna din curtea acestuia.

Această excursie ne-a lăsat amintiri frumoase și a legat prietenii pentru totdeauna. Peisajele au fost uimitoare și sperăm să credeți la fel după ce vedeți următoarele poze, care pentru noi a fost o modalitate de a împărtăși amintirile noastre cu lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *