26/02/2024

Fumatul, un viciu periculos

un articol de Raluca Elena

„Învinge-ți dependența și începe să trăiești cu adevărat!”

Fumatul este „pasiunea” dobândită de fiecare adolescent din din anturajul pe care îl frecventează (prieteni, colegi, familie). Majoritatea încep să fumeze de la începutul pubertății văzând asta ca pe distracție, pasiune chiar și relaxare. Ei aflându-se într-un anturaj de fumători se gândesc „de ce sa mă las că toată lumea din jurul meu fumează?” Păi, decât să zic direct să te lași de fumat, mai bine să privim cu ce te ajută să te lași de tutun încât să realizezi singur cât de bine ți-ar face .

După ce te-ai lăsat de fumat plămânii tăi vor începe să se curețe, vei avea un gust și un miros mult mai accentuat, riscul să faci un infarct scade la jumătate și, în caz că nu știai deja, poți deveni ușor infertil dacă continui cu fumatul. Sunt niște aspecte foarte importante care țin de sănătatea ta și sunt multe alte lucruri pentru care poți prinde o pasiune și care te vor face să uiți de tutun. Aceste lucruri sunt văzute din perspectiva unui om care nu fumează, dar prin cuvintele mele încerc să fac un fumător să își pună întrebarea „cum ar fi dacă aș încerca să mă las?” după ce a văzut cât de bine i-ar face.

Nu este niciodată prea târziu să-ți îmbunătățești sănătatea! Ține minte că fiecare efort pe care îl faci pentru a renunța la fumat va fi răsplătit cu o viață mai lungă!
Fiecare zi în care nu fumezi devine automat o victorie pentru tine!
Acum te las pe tine să te gândești dacă vrei să fii un pierzător sau să îți demonstrezi ție că reușești să fii victorios, să alegi o viață sănătoasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *