26/02/2024

De ce suntem dependenți?

un articol de Ștefan David Leach

Adicțiile  din zilele noastre sunt mult mai copleșitoare decât realizăm: nu ne oprim doar la adicția de tutun sau cea de cumpărături pe care oamenii le pot reprima ușor.

Nu discernem mereu binele de rău, credem că inspirația poate veni printr-o anumită stare și căutăm acea stare atunci când considerăm că avem nevoie de ea. Eu am perceput adicțiile, indiferent de ce reprezintă acestea, ca pe o stare- fie ea de energie,  calmitate sau chiar euforie.

Mulți adolescenți, din păcate au căzut în plasa adicțiilor de substanțe interzise. Cel mai recent studiu creat de ESPAD (EUROPEAN SCHOOLS PROJECT ON ALCHOOLAND OTHER DRUGS) a fost realizat în 2019 și arată faptul că adolescenți cu vârste cuprinse între 16-19 ani sunt dependenți de canabis și hașiș – 8,7%, sau cocaină-1,8%.

Dacă vă aflați într-o astfel de situație, sau cunoașteți pe cineva care este dependent, nu ezitați să cereți ajutor/să le acordați ajutor, fie cerând ajutorul  oamenilor experimentați sau unui centru specializat pe această problemă.

Dorim să ne ținem oamenii dragi aproape, așa că începe printr-o vorbă bună, încearcă să îi ajuți fără critică ci cu iubire, deoarece toți avem nevoie de iubire și toți merităm iubire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *