26/02/2024

Spunem NU violenței în școli!

un articol de Denisa Sultan și Denisa Petri clasa IX A, Any Netotea și Cicio Briana clasa IX B

Consiliul Școlar al Elevilor Colegiului Economic “Hermes” a lansat o provocare cu ocazia Zilei Internaționale a Nonviolenței în școli: Campania de prevenție “Mai este loc pentru bunătate” !

În cadrul acestei campanii, elevii au ales să se alăture acestei cauze venind îmbrăcați all black și lăsând un mesaj antiviolență în copacul bunătății de la parter.

În schimbul unei sume modice, elevii au achiziționat ecusoane cu mesaje antiviolență pe care le-au purtat până la sfârșitul săptămânii, ajutând astfel la achiziționarea unor echipamente sportive și electronice.

Cei mai implicați elevi au fost cei ai claselor IX A și IX B care au câștigat premiile surpriză oferite în cadrul tombolei oferite de revista școlii. Felicitări elevelor Ștefu Petronela și Stoica Alexia din clasa a X a B pentru implicarea deosebită!

Impactul acestei activități a fost unul cu totul remarcabil! Elevi și profesori, s-au unit pentru a lua atitudine împotriva acestui fenomen. Timp de o săptămână, am încercat să fim mai buni, mai atenți unii cu ceilalți, mai răbdători și mai toleranți.

Redacția revistei școlii a urmărit reacțiile elevilor care au venit la standul bunătății de la parter. Vă prezentăm impresiile lor și câteva reacții audio:

Consiliul Școlar al Elevilor a inițiat campania “Mai este loc pentru bunătate” cu scopul de a preveni violența din școli. Ne-am gândit la o activitate care să implice un număr cât mai mare de elevi din școala noastră pentru că ne-am dorit ca toată lumea să înțeleagă cât de important este să trăim într-o școală în care să nu fie acte de violență, o școală în care să ne simțim în siguranță, o școală în care putem să ne descoperim, să ne dezvoltăm și să ne pregătim pentru un viitor de succes. Dacă există totuși cineva care se află într-o astfel de situație, să știți că nu sunteți singuri, nu ezitați în a cere ajutorul unui membru al familiei, unui cadru didactic, a consilierului școlar sau a unui membru al Consiliului Școlar al Elevilor!

Opriș Alexandru- IX B- Președintele Consiliului Școlar al Elevilor

 

Mi-a plăcut ideea de a ne uni pentru o cauză comună, de a încerca să eliminăm din mijlocul nostru acest fenomen într-un mod cu totul original. Cred că reacția elevilor a fost una pozitivă mai ales că au putut contribui prin gestul lor la achiziționarea echipamentelor sportive de care avem nevoie la orele de sport. 

Tudor Mureșan- IX B

 

Mi se pare o activitate foarte interesantă  având în vedere că suntem liceeni și prin atitudinile noastre trebuie să promovăm valorile morale. Ca elevi ar trebui să învățăm să gestionăm situațiile conflictuale și să ne respectăm unul pe celălalt. Respectul înainte de toate !

Denisa Grigorescu XI B

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *