Colegiul Economic Hermes Petroșani, vă invită să celebrați Sărbătoarea Valentine’s Day!

un articol de prof. Boroș Larisa, prof. Năstasie Cristina
Nu este un secret pentru nimeni că o cină la restaurant e tot mai scumpă și, în mod normal, locurile sunt rezervate cu săptămâni, dacă nu cu luni, înainte de Valentine’s Day De aceea, vă recomandăm să vă pregătiți propria cină gătită acasă. Pregătirea mesei nu numai că va aduce admirația partenerului sau a partenerei, dar vă permite și să adăugați propria notă de creativitate.
Dacă sunteți genul de bucătar practic, atunci alegeți întotdeauna un fel de mâncare care poate fi ușor provocator, dar nu prea dificil de preparat. Nu alege ceva prea complicat, decât dacă ești cu adevărat sigur că vei avea timp să faci totul corect.
Elevii claselor a XI a D coordonati de dna prof Nastasie Cristina si elevii clasei a XI a C coordonați de dna prof Boros Larisa vin în ajutorul vostru și vă prezintă 2 idei de rețete pe care le-au realizat în laboratorul de gastronomie al Colegiului Economic Hermes.
Pizza inimioare
Dacă aveți în plan o cină romantică de Valentine’s Day puteți include în planul vostru și inimioarele acestea! Sunt delicioase și cu siguranță vor cuceri persoana dragă.
Ingrediente:
pentru aluat:
250 ml apă
3 linguri ulei de măsline
1 linguriță zahăr
1 linguriță sare
7 gr drojdie uscată
pentru sos:
1 conservă roșii decojite
1 linguriță zahăr
1 linguriță oțet
piper măcinat
oregano
pentru umplutură:
250 gr salam
150 gr ciuperci Sun Food
250 gr cașcaval
Mod de preparare:
Preparăm mai întâi aluatul. Lăsăm aluatul la dospit până își dublează volumul.
Cât stă aluatul la dospit vom prepara sosul. Răsturnăm conținutul conservei de roșii cuburi într-o crăticioară. Adăugăm zahărul, oțetul, piperul și oregano și fierbem până ce va căpăta consistența unui sos. Lăsăm să se răcească. Răsturnăm aluatul pe masa bine înfăinată, frământăm până nu se mai lipește de mâini și întindem o foaie dreptunghiulară de aluat. Întindem pe toată suprafața foii sosul de roșii. Radem jumătate din cantitatea de cașcaval peste sosul de roșii apoi adăugăm salamul tăiat fâșii și ciupercile.
Radem deasupra restul de cașcaval. Începem să rulăm strâns aluatul din ambele părți astfel încât rulourile să se întâlnească la mijlocul foii. Cu un cuțit bine ascuțit tăiem ruloul în felii de lățimea a două degete. Luăm fiecare felie din rulou, o așezăm în tavă și o alungim în partea de jos ca să îi dăm formă de inimă. Coacem inimioarele în cuptorul preîncălzit la 200 gr circa 20 minute sau până se rumenesc frumos.