26/02/2024

O nouă săptămână, noi bunătăți

Rețetele propuse de dna prof. Ichim Ana-Maria și elevii clasei a X a C

Cartofi wedges:  sunt crocanți la exterior și pufoși în interior. Făcuți astfel, cartofii pot fi atât garnitură, cât și gustare. Pot fi mâncați simpli, cu brânză, parmezan sau diferite sosuri.

Este o rețetă rapidă și sănătoasă, dacă alegi să coci cartofii la cuptor, nu să-i prăjești în ulei. Cartofii nu conțin gluten, grăsimi și colesterol, fiind bogați în vitamina C, vitaminele B3 și B6. Așadar, dacă nu sunt prăjiți, aceștia aduc un aport nutrițional important organismului.

Cum se fac cartofi wedges

Curăță cartofii de coajă și spală-i. Dacă sunt cartofi noi, îi poți lăsa cu tot cu coajă. Cartofii cu coajă au în plus, un conținut semnificativ de potasiu și sunt considerați mai sănătoși.

Taie cartofii în felii egale, de grosimea degetului mare și pune-i într-un recipient mai adânc. Adaugă în bol uleiul vegetal, amestecând bine. Separat, amestecă piperul, pudra de usturoi și boiaua; Presară condimentele în bol, peste cartofi și amestecă din nou

Pune cartofii wedges într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, dar să nu fie suprapuși. Opțional, poți presăra puțin rozmarin uscat, pentru o aromă deosebită. Dă tava la cuptorul preîncălzit, la 220 de grade. Lasă-i jumătate de oră și apoi întoarce cartofii wedges pe partea cealaltă. https://retete.unica.ro/recipes/cartofi-wedges/

Crispy pui

INGREDIENTE

1 piept de pui dezosat

6 ouă proaspete

250 g fulgi de porumb

15 g boia dulce

5 g usturoi granulat

sare și piper după gust

ulei pentru prăjit

Pieptul de pui se taie fâșii subțiri. Fâșiile se bat cu un ciocan de bucătărie pe ambele părți. Fulgii de porumb se mărunțesc manual sau la blender. Se adaugă boia dulce peste fulgii mărunțiți. Ouăle se bat bine și se amestecă cu sarea, piperul și usturoiul granulat. Într-o tigaie încăpătoare, se pune la încins uleiul. Fâșiile de pui se trec întâi prin amestecul de ou și condimente, apoi prin cel de fulgi de porumb cu boia. Se lasă la încins, pe ambele părți, până se rumenesc bine. Resturile arse de fulgi de porumb se aruncă din tigaie înainte de a pune o altă tură de crispy strips la prăjit. Crispy strips sau degețelele de pui sunt gata! Se servesc cu orice garnitură îți place: piure de cartofi, cartofi la cuptor, cartofi prăjiți, legume mexicane sau orez. https://retete.unica.ro/recipes/crispy-strips-reteta-de-degetele-de-pui/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *