26/02/2024

Ce este “Bucătăria Hermes”?

un articol de Ariana Onofrei

Poveștile și experiențele vin prin pasiune și prin munca acordată față de ceea ce iubim să facem. La Colegiul Economic “Hermes”, elevii gătesc cu multă “poftă” și creează o atmosferă de poveste prin preparatele realizate doar de niște elevi care oferă mâncării un gust deosebit al copilăriei. Liceeni lasă în urmă „gustul” anilor de liceu oferind un gust mai intens preparatelor, cunoscând preferințele celor mofturoși și lăsându-ți papilele gustative într-un dans al gustului și al aromei.

 Unul dintre bucătarii noștri este Leach Ștefan, un elev de 17 ani din clasa a 11-a B.

 Ștefan a fost mereu pasionat de misterele bucătăriei și de lumea acesteia, dorind să învețe mai multe de la profesioniștii și seniorii liceului nostru. Pentru Ștefan, cele mai plăcute rețele din cartea de bucate conțin tehnici noi de a găti preparatele și de a le expune frumusețea în farfurie prin plating-ul format din culori, forme, savoare și multe altele. Tânărul mai specifică faptul că, prin gătit, te poți relaxa și uita de griji, exprimându-ți sentimentele cu ușurință și dezvoltând noi abilități, urmând să “înflorești asemenea unui ghiocel”.

Bucătăria noastră încurajează mâncarea plină de arome, dar în același timp sănătoasă, folosind ingrediente comune, dar combinate într-un mod „artistic” și punând în valoare fiecare component în parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *